Πώς θα αυξήσεις το engagement στο προφίλ σου στο Instagram (Mέρος 2ο)

Όπως συζητήσαμε και σε προηγούμενο άρθρο,  η δημιουργία ενός προσωπικού, σωστά επιμελημένου περιεχομένου, δημιουργεί σωστές βάσεις για τους λεγόμενους καλούς δείκτες engagement (αλληλεπίδραση) με τους followers σου. To πολυπόθητο engagement στο προφίλ σου στο Instagram, αποτελεί και το κλειδί της επιτυχία σου στον κόσμο του influencing γιατί σε κάνει όλο και πιο δημοφιλή στο μαμαδο-κοινό.

Πάμε να δούμε μερικά ακόμα βήματα που στο εξασφαλίζουν!

Δημοσίευσε με συνέπεια

συνεχής ροής post μέσα στο μήνα με εβδομαδιαία συνέπεια, βοηθούν το κοινό σου να είναι περισσότερο αφοσιωμένο με το περιεχόμενό σου και συνεπώς να αλληλεπιδρά καλύτερα μαζί σου. Εδώ, τα stories μπορούν να σε βοηθήσουν πολύ, αφού αποτελούν ένα τύπο περιεχομένου, που οι χρήστες του Instagram ελέγχουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φρόντισε να υπάρχει ποικιλία θεμάτων

Είναι σημαντικό τα post σου να μιλούν για διάφορα  θέματα με τα οποία μπορεί να σχετίζεται το κοινό σου. Έτσι θα αποφύγεις τη λεγόμενη  “κούρασης των followers που ρίχνει τους δείκτες του engagement. 

Θυμήσου να είσαι αυθεντική

Όταν είσαι ο εαυτός σου, όλοι θα το προσέξουν! Το μόνο που πρέπει να αποφύγεις στο posting, είναι η υπερβολική επανάληψη ενός συγκεκριμένου προσωπικού θέματος που -ενδεχομένως- θα κουράσει το κοινό.

Διατήρησε ένα στιλ στο feed σου

Η διατήρηση ενός συγκεκριμένου στιλ στη ροή του feed στο προφίλ στο Instagram, αποτελεί και την προσωπική υπογραφή σου ως μαμά influencer! Μοιάζει θα λέγαμε, με το λογότυπο ενός brand, δηλαδή αποτελεί μέρος της επωνυμίας σoυ και είναι ένας από τους λόγους που σε έχουν επιλέξει οι followers σου. Φρόντισε λοιπόν, το δικό σου στιλ, να έχει συνέπεια στις αξίες του (π.χ. αν υποστηρίζεις ως μαμά την οικολογία, τη απλότητα ή την ισότητα) και να παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερο οπτικά ελκυστικό για τους follower σου.  

Βρες ένα φίλτρο για τις φωτογραφίες σου και κόλλησε μαζί του! Ανακάλυψε το δικό σου φίλτρο στην επεξεργασία των φωτογραφιών και μείνε πιστή σε αυτό. Θα σε βοηθήσει πολύ στο ζήτημα της προσωπικής υπογραφής, που αναφέραμε παραπάνω και στη δημιουργία ενός μοναδικού στιλ. Να θυμάσαι ότι μπορείς κάποια στιγμή να το αλλάξεις, χωρίς να χρειάζεται να διαγράψεις το προηγούμενο περιεχόμενο. Απλά συνέχισε με συνέπεια να ποστάρεις με το νέο σου φίλτρο!

Scroll to Top