Πώς θα αυξήσεις το engagement στο προφίλ σου στο Instagram (Mέρος 1ο)

Η ενασχόλησή σου ως μαμά influencer έχει δύο βασικές πλευρές. Η πρώτη είναι η δημιουργία ενός προσωπικού, σωστά επιμελημένου περιεχομένου το οποίο αποτελείται από τα post και τα stories σου. Η άλλη, η δεύτερη πλευρά, είναι η οικοδόμηση μιας «κοινότητας» από followers η οποία θα είναι σημαντικά ενεργή με το λογαριασμό σου. Αυτό το κομμάτι, που ίσως έχεις ακούσεις ως engagement (αλληλεπίδραση) επιτυγχάνεται δύσκολα αλλά είναι και μεγαλύτερο στοίχημα που έχεις να κερδίσεις! Ποιος είναι ο κυριότερος λόγος;

Το engagement του προφίλ σου παίζει σπουδαίο ρόλο στον τρόπο που τα μεγάλα brands αξιολογούν τη δουλειά σου ως μαμά influencer.

Για να σου κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη, καταγράψαμε μερικούς απλούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα υπολογίσιμο engagement στο λογαριασμό σου.
Πριν αρχίσουμε όμως για το πώς θα αυξήσεις το engagement, ας δούμε μερικές βασικές πληροφορίες με τo τι θεωρείται «καλό engagement».

Το ποσοστό engagement, όπως υπολογίζεται σε πλατφόρμες όπως το Instagram, είναι ο υπολογισμός των likes “μου αρέσει”. και των σχολίων μιας ανάρτησης, διαιρούμενο με τους followers σου. Δηλαδή, όταν λαμβάνεις κατά μέσο όρο δέκα likes, έχεις ένα ποσοστό engagement κάπου μεταξύ 1-15%.

Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός βήμα προς βήμα για τον προσδιορισμό του ποσοστού σου του λογαριασμού σου:

1. Προσθέτεις τα συνολικά likes και σχόλια από τις τελευταίες 10 αναρτήσεις σας.
2. Διαιρείς με το 10.
3. Διαιρείς αυτόν τον αριθμό με τους followers.
4. Πολλαπλασιάζεις αυτόν τον αριθμό επί 100 για το ποσοστό σου.

Τα ποσοστά ποικίλλουν ανάλογα τον αριθμό των followers. Δες παρακάτω ένα γενικό κανόνα:

– έως 5.000 ακόλουθοι – έως 10%

– 5-25 χιλιάδες – έως 7%

– 25-50 χιλιάδες – έως 3,5%

– 50-100k – έως 3,25%

– 100-250 χιλιάδες – έως 3%

Και τώρα οι χρυσές συμβουλές για να αυξήσεις το engegament!

Κάντε ερωτήσεις στους followers σου
Κάνοντας ερωτήσεις, είτε στο κείμενο του post είτε στις ιστορίες σου, ανοίγει η πόρτα για συζήτηση και για περισσότερο engagement!

Κάνε τις αναρτήσεις σου πιο προσωπικές
Οι σχέσεις με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν διαφέρουν πολύ από τις προσωπικές. Οι followers σου είναι νέες μανούλες όπως εσύ, που επιθυμούν να συνδεθούν με τις απόψεις σου και την οπτική σου. Γι’ αυτό μετράει πολύ να είσαι αυθεντική, άμεση και αληθινή μαζί τους. Αν το κάνεις αυτό τότε σίγουρα θα το πάρεις πίσω σε engagement!

Ένας τρόπος για να το καταφέρεις αυτό είναι η αφήγηση των προσωπικών σου ιστοριών. Πώς θα το κάνεις αυτό;

Βεβαιώσου ότι οι περισσότερες αναρτήσεις σου περιλαμβάνουν μία προσωπική εμπειρία ζωής που είχες ως μητέρα και θέλεις ειλικρινά και άμεσα να τη μοιραστείς για να βοηθήσεις κι άλλες. Εδώ μη φοβηθείς το πόσο μεγάλο θα είναι το κείμενο που θα γράψεις στο post σου. Απλώς πες την ιστορία σου ακόμα κι αν έχει σημαντικό αριθμό λέξεων.

Scroll to Top