Οι καλύτερες ώρες για posting στο Instagram

Mοιραζόμαστε μαζί σου τις καλύτερες ώρες για posting στο Instagram.

Που ξεκινούν και που σταματούν οι ιντερνετικές «ώρες αιχμής»; Υπάρχει ένας κανόνας που μπορεί να σε βοηθήσει να απογειώσεις του engagement του λογαριασμού αλλά και τη δημοφιλία σου με άλλες μαμάδες influencers; Η απάντηση είναι «ναι» αρκεί να γνωρίζεις μερικά pro κόλπα!

Οι καλύτερες ώρες για posting στο Instagram χωράνε μέσα σε ένα βασικό κανόνα: To χρονικό διάστημα 10 π.μ. & 3 μ.μ. είναι εκείνο που θα σου εξασφαλίσει το μεγαλύτερο engagement.

Ωστόσο, το ποσοστό του engagement που θα λάβεις εξαρτάται επίσης από την ημέρα της εβδομάδας που θα κάνεις τη δημοσίευση. Γενικά, η καλύτερη ώρα της ημέρας για ανάρτηση στο Instagram είναι πριν τις κλασικές ώρες εργασίας, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος και μετά την εργασία.

Είναι καλό να γνωρίζεις ότι σε καθημερινή βάση η συμπεριφορά στο engagement των χρηστών αλλάζει, κι έτσι πρέπει να κρατήσεις διαφορετικές σημειώσεις σε ό,τι αφορά στο σωστό timing.

καλύτερη ώρα

Πιο συγκερκιμένα οι καλύτερες ώρες για posting στο Instagram είναι:

Δευτέρα
Οι ώρες αιχμής για ανάρτηση στο Instagram τη Δευτέρα είναι μεταξύ 11 π.μ. έως 1 μ.μ.

Τρίτη
Η Τρίτη είναι η καλύτερη μέρα για ανάρτηση στο Instagram. Οι ώρες αιχμής ξεκινούν από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Τετάρτη
Η Τετάρτη είναι η επόμενη καλύτερη μέρα για ανάρτηση στο Instagram μετά την Τρίτη, με ένα καλό ποσοστό engagement από τις 8 π.μ. έως 9 μ.μ.

Πέμπτη
Η Πέμπτη είναι μια εξαιρετική στιγμή για ανάρτηση στο Instagram ξεκινώντας από τις 7 π.μ., με κορυφαίες ώρες από τις  11 π.μ. έως τις 12 μ.μ.

Παρασκευή
Η ώρα αιχμής για ανάρτηση στο Instagram την Παρασκευή είναι παρόμοια με τη Δευτέρα και την Τετάρτη, δηλαδή μεταξύ 11 π.μ. έως 1 μ.μ.

Σάββατο
Η καλύτερη ώρα για ανάρτηση στο Instagram το Σάββατο είναι 10 π.μ. έως 1 μ.μ. Γενικός κανόνας είναι ότι με την έναρξη του ΣΚ οι ρυθμοί πέφτουν κι έτσι και το ενδιαφέρον των χρηστών.

Tην Κυριακή καλύτερα ας κάνουμε pause
Η χειρότερη μέρα για ανάρτηση στο Instagram είναι η Κυριακή! Είναι μία μέρα χαλάρωσης για τους χρήστες αλλά και για εσένα. Μπορείς φυσικά να αναρτήσεις μια ξεχωριστή στιγμή ή να επιλέξεις να κρατήσεις το υλικό σου για την ερχόμενη εβδομάδα.

Καλή εβδομάδα!

Scroll to Top